Президентът се позиционира като основна алтернатива на това управление. Управляващите правят

...
Президентът се позиционира като основна алтернатива на това управление. Управляващите правят
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Правят промени в Конституцията само заради Радев

Президентът се нарежда като съществена опция на това ръководство. Управляващите вършат подарък на Румен Радев, като демонстрират, че техният конкурент е в президентството и ще му орежат пълномощията. Легитимират го като главен собствен конкурент. Това съобщи пред БНР политологът Димитър Ганев т Изследователски център " Тренд ".

Според него е недопустимо да се вършат ремонти в Конституцията поради един човек, визирайки измененията в частта за служебното държавно управление. В случая даже не се прави закон за човек, а се прави конституционна промяна за съответен проблем, разясни той.

Ганев уточни, че служебното държавно управление е основано за форма на решение на политическата рецесия. Институт, който да приложи някакъв преход, в който да се стабилизира обстановката в политически проект. Това, което се прави сега, е по-скоро да се утежни политическата обстановка и да се удължи политическата рецесия, посочи политологът.

По думите му дори след измененията в Конституцията отново ще има кабинет, препоръчан от президента, само че през задната врата. Той добави, че Конституционният съд ще би трябвало да излезе със мнение дали измененията не са от компетенциите на Велико Народно заседание.

Никой не е печелил от политически конфликти в Народното събрание. Ако има някой, който би завоюва и най-малко не би изгубил, е този, който стои в профил, сподели още Димитър Ганев.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР